Stiff Kicks şi bătrânul rock tânăr

Cine naiba se mai încumetă să cânte glam în ziua de astăzi? Se întreba un prieten acum ceva ani, cu privire la primele live-uri Stiff Kicks. Și atenție, retorica lui nu era deloc una critică, ci dimpotrivă, admirativă, pentru curajul unor băieți din Cluj de a se apuca în apogeul modernității de o muncă rock din care ieșeau bani frumoși în UK şi în State, dar acum vreo 40 de ani.

Ceea ce mirosea în 2018 a drojdie proaspătă, iată că acum a început să crească binișor și să dea semne de dospire, precum o pită de casă făcută fără gramaje studiate, după o rețetă oldschool peste care s-a aşezat un rock românesc în mare foame de noutate.

 

Stiff Kicks este hard rock, mai pe întelesul profanilor, are un public rockeresc cosmopolit, dar membrii trupei își explică sofisticat munca, uneori ca blues rock, alte ori ca un metal melodios, totul împachetat într-o sumedenie de entuziasm care sunt sigur că se va mai topi nițel, imediat ce Stiff Kicks își va croi stilul propriu cu mai mult de un album la activ.
Până acum au clip la Cinematic Reel, o piesa de inceput (2018) si la fel au făcut și cu Boogie, un an mai târziu. Au un EP Pothole On Road Ahead, tras în urmă cu 4 ani. Timpul pare că s-a scurs cu folos în scurta lor istorie. Pandemia le-a dat spațiu de creație și vreme de compoziție, astfel încât, anul trecut au lansat single-urile Boredom Machine și Defy. Au fost luați în compania showurilor Bucovina, au primit de la public apreciere, au fanii lor și tot anul ăsta au început să pună câte o cărămidă la ceea ce, probabil, va însemna în curând albumul de debut.

Din construcția prezentului puteți asculta deja The Stiffening. Piesa are o reprezentație spumoasă care îți teleportează auzul acolo, spre rockul ăla care a scris istorie în veritabilii ani optzeci. Nu faceți prea multe mofturi, aproape toți am început ca audiofili învârtind creioanele prin casete rulate la infinit pe care se aglomerau instrumentele așa cum veți vedea și în cel mai recent clip al băieților. Este timp și de separat valurile în sunete, sharp și hard, de cizelat pe ici, pe colo, accentele vocale, uneori poate prea “fresh”, dar o astfel de exprimare este bună pentru acum.

Mă întorc, așadar, cu un zâmbet în colțul gurii, unul de mulțumire, la remarca prietenului Lorin care mi-a trezit curiozitatea pentru Stiff Kicks, cu o glumă.

Vă îndemn și pe voi să fiți curioși în privinţa rockului nostru și spor la treabă băieților Stiff Kicks. 

Adică:

Vlad Joldiș – chitară

Călin “IMColin” Iordache – voce
Emil Dorian – chitară

Richard “Riky” Tira – bass
Gabriel “Cici” Ciordaș – tobe

Rock’N’FoodⒸ2023

Author: Rock&Food

Dacă muzica e hrană pentru suflet, atunci rockul este ingredientul principal. Preparăm știri și cronici fără rețete impuse, folosim condimente tradiționale precum rifful, shredul, beat-ul și rafalele lungi de tobe. Coacem pentru voi muzici la gramaje potrivite în cuptoarele minții și privim mereu cu pasiune în spatele fiecărui spectacol. Analizam în tempo comod întâmplările de viață ale idolilor noștri, propunem și promovam muzicile noi ca principale surse de gust, de continuitate și creativitate. RockNFood este o inițiativă media independentă, născută în online din nevoia de a strânge la un loc comunitățile de oameni creativi, pasionați de metal, heavy, rock and roll și... bucătărie. Rock’N’Food hrănește creierul până la ultima picătură de sunet. Nu îngrașă și o dată încercat crează iremediabil dependență. Rock And Food - Gusturile se simt, nu se discută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *