Astăzi se împlinește o jumătate de veac de la apariția capodoperei Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon. Nu există muzician serios pe planetă care să nu știe de existența titlului lansat de britanici în 1973, la fel cum nu există colecționar de muzică, indiferent de suportul de audiție, care să nu aibă în posesie, sub diverse forme, un exemplar al materialul scris de Waters, Gilmour, Mason și Wright, acum 50 de ani.

Considerat și în prezent unul dintre cele mai bine vândute albume conceptuale Pink Floyd, The Dark Side Of The Mood beneficiază de munca tuturor celor patru membri ai trupei. În ciuda recentelor controverse, lansate de Roger Waters, toți sunt recunoscuți cu o contribuție personală la producerea muzicală a materialului, chiar dacă Roger Waters a fost creditat ca textier exclusiv. De altfel, recent, britanicul a născut un nou scandal când fără acordul foștilor săi colegi de trupă, a reînregistrat albumul iconic. Potrivit jurnalistului The Telegraph, Tristran Fane Saunders, noua versiune este surprinzătoare în mai toate modurile posibile. Chiar dacă sound-ul remasterizat îți dă fiori și îi conferă titlului o nouă viață, Waters a făcut în compoziție schimbări dramatice, de fond. Cel mai șocant este că artistul a aplicat pasaje întregi recitative peste clasicele instrumentale.

The Dark Side Of The Moon ocupă și în prezent poziția a cincea în ierarhia celor mai bine vândute produse muzicale din istorie. A fost pe prima poziție TOP 200 Billboard, menținându-se în această ierarhie mai mult de 700 de săptămâni, pentru aproximativ 14 ani. Conceptualul a fost lansat și pe CD, în 1993 și a fost numit atunci, nearticulat, Dark Side Of The Moon. Cuvintele „there is no dark side of the Moon really… matter of fact it’s all dark”, de la sfârșitul materialului, au fost spuse inițial de Gerry Driscoll, un angajat al Abbey Road. El este cel care a declanșat astfel, chiar și parțial, istoria unei capodopere. Gerry era la acea vreme portarul celebrului studio de înregistrări.
Rock’N’FoodⒸ2023