New ALTAR

“Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!”. Este o deviză potrivită cu Altar în 2023. Muzicienii au făcut deja câteva mișcări de trupă care vor avea un impact esențial în viitorul apropiat. Prima a fost cea din zona ritmică. După ce anul trecut la bass-ul clujenilor l-am văzut sporadic pe Sebastian Damian, un tânăr care l-a înlocuit temporar și motivat pe liderul fondator Teo Peter, acum, ca o mișcare pe termen nedeterminat, stăpânul tobelor Altar a fost numit Eugen Tăbăcaru. “Jenci” este un muzician cu nerv, trecut de-a lungul timpului și prin proiectele Guerrillas și Hight Status, dar mai întâi de toate este un apropiat al muzicienilor clujeni.

www.facebook.com/altar.ro

Vestea de tip Breaking News a venit o dată cu anunțarea celui de-al doilea chitarist al formației. O completare spectaculoasă care va da un plus de virtuozitate și creativitate soundului trupei. Este vorba despre Toni Dijmărescu, unul dintre cei mai buni tineri instrumentiști de rock ai momentului. Toni se întoarce cu această ocazie într-un proiect de scenă stabil care îi valorifică pe deplin abilitățile muzicale, de data asta și live, nu doar în studio. Recent, Toni Dijmărescu și-a trecut în palmares două colaborări în două proiecte heavy metal care au îmbogățit imaginea stilului în piața autohtonă. Primul este albumul “Născuți din foc”, lansat sub egida Reșița Rocks, un material cosmopolit care a adunat împreună muzicieni și artiști care au o legătură de sânge cu scena bănățeană. Un alt material de studio, un compozit pilot – King Of The Badlands – a fost lansat sub numele Manic Sinners, alături de Ovidiu Anton (voce) și Adrian Igrisan (tobe/bass).

www.facebook.com/altar.ro

Este, așadar, un upgrade substanțial pentru Altar care a retrezit astfel, în rândul fanilor mai vechi, sentimentul unei renașteri așteptate și cine știe, poate și unul de revenire la stilul primilor ani ‘90. Trupa are până în prezent șase albume de studio și a lansat la finalul anului 2022 – Rapsodia Românească. În 27 ianuarie rockerii au anunțat o dublă premieră, cu piesă și clip nou pentru compoziția The Game. 

Rock’N’FoodⒸ2023

Author: Rock&Food

Dacă muzica e hrană pentru suflet, atunci rockul este ingredientul principal. Preparăm știri și cronici fără rețete impuse, folosim condimente tradiționale precum rifful, shredul, beat-ul și rafalele lungi de tobe. Coacem pentru voi muzici la gramaje potrivite în cuptoarele minții și privim mereu cu pasiune în spatele fiecărui spectacol. Analizam în tempo comod întâmplările de viață ale idolilor noștri, propunem și promovam muzicile noi ca principale surse de gust, de continuitate și creativitate. RockNFood este o inițiativă media independentă, născută în online din nevoia de a strânge la un loc comunitățile de oameni creativi, pasionați de metal, heavy, rock and roll și... bucătărie. Rock’N’Food hrănește creierul până la ultima picătură de sunet. Nu îngrașă și o dată încercat crează iremediabil dependență. Rock And Food - Gusturile se simt, nu se discută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *