“Enter Sandman. O piesă cam ciudată”

Jason Newsted recunoaște că Enter Sandman, piesa iconică lansată de Metallica în 1991, pe Black Album, i s-a părut la început cam… “ciudată”. Newsted care s-a alăturat trupei în 1986, după moartea lui Cliff Burton, a participat activ la crearea și finisarea pieselor de pe celebrul album negru, material considerat și acum o adevărată fabrică de hit-uri. Muzicianul a numit Sad But True ca fiind punctul său culminant de compoziție personală, o piesă „cu greutate” și a descris sentimentele sale vis a vis de mai multe piese Metallica. 

 

Vorbind despre Nothing Else Matters rockerul a admis ca este una dintre cele mai importante piese din catalogul trupei, pentru că melodia a ajuns să fie cunoscută chiar și de publicul neinteresat de muzica rock și promovata de producători și radiouri cu un profil total diferit de nișa heavy metal.

“Cred că cel mai soft cântec Metallica din toate timpurile a dărâmat cele mai tari ziduri pentru a duce către oameni și altfel de piese precum a fost Creeping Death. Invers nu s-ar fi putut întâmpla niciodată”. 

Într-o altă intervenție audio, pentru The Gater, Newsted a anunțat că lucrează la albumul sau de debut cu The Chophouse Band:

“În timpul pandemiei am fost în statul New York. Acolo am scris vreo 35 de piese noi pe care le-am trimis băieților. Eu le dădeam inregistrările cu demo-urile pentru ca ei să le poată înțelege și învăța. Și rezultatul a fost cel din timpul spectacolului din 23 aprilie, de la Teatrul Maltz din Jupiter, Florida. Suntem inspirați de Johnny Cash și alte chestii, dar cea mai mare parte a muzicii noastre este originală, absolut nouă și aparține exclusiv Chophouse Band. Nu cântăm pe nicio chitară acustică pe scenă, avem doar Les Paul, SG și alte chestii potrivite cu piesele noastre. Unele melodii sunt puțin mai liniștite, dar majoritatea nu sunt așa.”

Rock’N’FoodⒸ2022

Author: Rock&Food

Dacă muzica e hrană pentru suflet, atunci rockul este ingredientul principal. Preparăm știri și cronici fără rețete impuse, folosim condimente tradiționale precum rifful, shredul, beat-ul și rafalele lungi de tobe. Coacem pentru voi muzici la gramaje potrivite în cuptoarele minții și privim mereu cu pasiune în spatele fiecărui spectacol. Analizam în tempo comod întâmplările de viață ale idolilor noștri, propunem și promovam muzicile noi ca principale surse de gust, de continuitate și creativitate. RockNFood este o inițiativă media independentă, născută în online din nevoia de a strânge la un loc comunitățile de oameni creativi, pasionați de metal, heavy, rock and roll și... bucătărie. Rock’N’Food hrănește creierul până la ultima picătură de sunet. Nu îngrașă și o dată încercat crează iremediabil dependență. Rock And Food - Gusturile se simt, nu se discută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *