Phoenix pune la cale o reunire istorică

Phoenix, cea mai longevivă trupă românească de rock, se pregătește anul acesta să marcheze șase decenii de carieră scenică. Momentul nu putea fi trecut cu vederea, astfel încât celebrarea se va face într-o formulă extinsă, care îi va include în mod excepțional și pe foștii membri ai trupei timișorene. La fel a fost și în 2002, la Phoenix 40, și în 2012, la împlinirea unei jumătăți de secol Phoenix. Fanii au avut atunci ocazia să îi vadă pe aceeași scenă pe mulți dintre cei care au scris istorie în muzica trupei.

Aniversarea unică din muzica rock românească va fi făcută printr-o serie de concerte, în București și în țară, toate purtând stindardul puternic al voinței renăscute afirmate de Phoenix de-a lungul zecilor de ani. Pe scenă ar putea urca printre alții și Ovidiu Lipan Țăndărică, Mircea Baniciu, Ioji Kappl, Moni Bordeianu și mulți mulți alți instrumentiști care fac parte din istoria formației.

Actualul solist al trupei, Costin Adam, a declarat în exclusivitate pentru Rock’N’Food:

„ Da, este adevărat, s-au purtat discuții în sensul ăsta și toți foștii membrii ai trupei au fost de acord să vină ca invitați. Așteptăm mai multe confirmări și o traiectorie clară a evenimentelor, ca să putem da publicității o informație completă”.

Formația lui Nicu Covaci, Phoenix, a luat ființă în 1962, la Timișoara, și s-a numit inițial “Sfinții”. Abia după trei ani de la debut, trupa a primit numele pe care îl poartă și în prezent. În cele șase decenii de carieră, componența formației s-a schimbat în dese rânduri, proces care, în cele din urmă, a dus la o întinerire semnificativă a membrilor săi. În mod repetat, liderul Nicu Covaci a explicat intenția sa de a lăsa moștenire și a păstra veșnic viu spiritul Phoenix:

 „Phoenix renaște cu fiecare pas spre viitor. Visul meu? Să stau într-o zi în sală, să aplaud o tânără formație Phoenix. I-am ales pe cei mai buni dintre cei buni și prin ei pasărea a dovedit că poate, pentru a câta oară, să renască.”

Rock’N’FoodⒸ2022

 

Author: Rock&Food

Dacă muzica e hrană pentru suflet, atunci rockul este ingredientul principal. Preparăm știri și cronici fără rețete impuse, folosim condimente tradiționale precum rifful, shredul, beat-ul și rafalele lungi de tobe. Coacem pentru voi muzici la gramaje potrivite în cuptoarele minții și privim mereu cu pasiune în spatele fiecărui spectacol. Analizam în tempo comod întâmplările de viață ale idolilor noștri, propunem și promovam muzicile noi ca principale surse de gust, de continuitate și creativitate. RockNFood este o inițiativă media independentă, născută în online din nevoia de a strânge la un loc comunitățile de oameni creativi, pasionați de metal, heavy, rock and roll și... bucătărie. Rock’N’Food hrănește creierul până la ultima picătură de sunet. Nu îngrașă și o dată încercat crează iremediabil dependență. Rock And Food - Gusturile se simt, nu se discută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *