Angela Merkel. Ieșire din scenă pe acorduri punk

Cu ocazia ceremoniei de ieșire din scena publică a cancelarului german Angela Merkel, fanfara armatei federale a interpretat în mod surprinzător și o piesă punk, aflată în mare vogă la mijlocul anilor ’70. Alegerea, se pare, îi aparține chiar fostului cancelar, care a amintit în dese rânduri de tinerețea sa tumultuoasă din anii ’60-’70, perioadă reprezentativă a mișcării hippie din care a făcut și ea parte.
 
Supranumită „Godmother Of Punk”, cantautoarea est-germană Nina Hagen este destul de cunoscută publicului din această nișă culturală, a anilor ’70, mai cu seamă pentru aspectul său vestimentar neconvențional și pentru felul în care interpreta pe scenă versuri iconice cu voce teatrală.
 
În “You Forgot the Colour Film”, piesă lansată în 1974, Nina Hagen deplânge soarta unei tinere cu un iubit care nu a fost în stare să îi facă poze color în vacanța petrecută la plajă.
 
În concluzia momentului artistic petrecut la solemnitatea berlineză, jurnaliștii germani au mai notat și că piesa punk a fost „cu siguranță cel mai suprarealist lucru pe care l-au văzut și auzit vreodată” în strânsă legătură cu fostul lor cancelar.
 
Hagen, ca și Merkel, a crescut în Germania de Est, dar a emigrat în Occident în 1976, după ce a intrat în conflict deschis cu autoritațile comuniste din fosta RDG.
 

Author: Rock&Food

Dacă muzica e hrană pentru suflet, atunci rockul este ingredientul principal. Preparăm știri și cronici fără rețete impuse, folosim condimente tradiționale precum rifful, shredul, beat-ul și rafalele lungi de tobe. Coacem pentru voi muzici la gramaje potrivite în cuptoarele minții și privim mereu cu pasiune în spatele fiecărui spectacol. Analizam în tempo comod întâmplările de viață ale idolilor noștri, propunem și promovam muzicile noi ca principale surse de gust, de continuitate și creativitate. RockNFood este o inițiativă media independentă, născută în online din nevoia de a strânge la un loc comunitățile de oameni creativi, pasionați de metal, heavy, rock and roll și... bucătărie. Rock’N’Food hrănește creierul până la ultima picătură de sunet. Nu îngrașă și o dată încercat crează iremediabil dependență. Rock And Food - Gusturile se simt, nu se discută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *