AMORPHIS lansează HALO

AMORPHIS este deja gata cu noul album, însă până pe 11 februarie 2022, data anunțată pentru lansarea oficială, trebuie să mai așteptăm puțin.
Despre disc, finlandezii au spus:
“… suntem încântați să anunțăm că noul nostru album – HALO – va fi lansat anul viitor, în februarie, la Atomic Fire Records și va conține 11 piese.”
Esa Holopainen (chitara): “… este un sentiment grozav că încă mai putem produce muzică decentă ca trupă. HALO este și familiar, dar și diferit. Este însă un Amorphis pur, de la început și până la sfârșit.”
Solistul Tomi Joutsen a mai adăugat că: „ … pentru mine, HALO sună un pic mai slab în comparație cu Queen Of Time și Under The Red Cloud. Totuși, nu trebuie să mă înțelegeți greșit, când o anumită melodie trebuie să sune grozav, atunci sună și va suna așa.”
Producătorul suedez Jens Bogren care a mai lucrat în trecut și pentru Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, Arch Enemy, At The Gates, Katatonia și multe alte nume mari din metalului mondial, este cel care a selectat ultimele cele mai bune 13 compoziții dintr-un lot de aproape 30 astfel încât AMORPHIS să poată oferi ceva fresh dupa 3 ani de pauză.
Holopainen: „Jens este foarte exigent, dar îmi place foarte mult să lucrez cu el. Are grijă de întreg proiectul, de la început până la sfârșit – și îi permite muzicianului să se concentreze doar pe cântare. S-ar putea să nu-i mulțumesc niciodată suficient lui Jens, dar ceea ce am făcut împreună a fost cu adevărat grozav, iar această cooperare a dus trupa mai departe.”
 
Insa niciun album AMORPHIS nu ar fi complet fără povestirea imaginativă și poetică a renumitului textier și artist Pekka Kainulainenala.
Tomi Joutsen: „ … încă din prima zi, Pekka a fost grozav. Întotdeauna un textier entuziast și prolific, potrivit perfect pentru Amorphis. Traducerea textelor arhaice finlandeze în engleză și adaptarea lor la ritmurile trupei sunt o muncă anevoioasă și de detaliu. Din fericire, Pekka face totul la timp și cu mare grijă la detalii.”
 
Așadar HALO este un album plin cu povești de aventură despre nordul mitic, cel stravechi, de acum zeci de mii de ani. Versurile pieselor povestesc despre acest tărâm minunat, de peste timpuri, ca despre unul pe care omul a rătăcit multă vreme imediat după epoca glaciară.
 
Piesele de pe album sunt urmatoarele:
 

Author: Rock&Food

Dacă muzica e hrană pentru suflet, atunci rockul este ingredientul principal. Preparăm știri și cronici fără rețete impuse, folosim condimente tradiționale precum rifful, shredul, beat-ul și rafalele lungi de tobe. Coacem pentru voi muzici la gramaje potrivite în cuptoarele minții și privim mereu cu pasiune în spatele fiecărui spectacol. Analizam în tempo comod întâmplările de viață ale idolilor noștri, propunem și promovam muzicile noi ca principale surse de gust, de continuitate și creativitate. RockNFood este o inițiativă media independentă, născută în online din nevoia de a strânge la un loc comunitățile de oameni creativi, pasionați de metal, heavy, rock and roll și... bucătărie. Rock’N’Food hrănește creierul până la ultima picătură de sunet. Nu îngrașă și o dată încercat crează iremediabil dependență. Rock And Food - Gusturile se simt, nu se discută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *